Kisbusz hátsó ülés belülről

9 fős kisbusz bérlés: mit kell tudni, mielőtt belevágunk

Családi nyaralás, céges rendezvény vagy egy külföldi síparadicsom meglátogatása – rengeteg lehetséges helyzet van, amikor egy mikrobusz bérlése kapóra jön.

Mik a lehetőségek? Sofőrrel vagy anélkül? Mire számíthatunk az árak és a felszereltség terén?

Egy budapesti kölcsönző tulajdonosát kérdeztük a 9 személyes kisbusz bérlésének az előnyeiről és feltételeiről.

A kisbusz bérlés előnyei

Kétségtelen, hogy egy kisbuszt több személyautóval ki lehetne váltani, feltéve, hogy van elég jogosítvánnyal rendelkező és vezetni hajlandó személy a csapatban. Nézzük, milyen előnyök szólhatnak még a kisbusz mellett:

 • Biztonságot jelent az egész családnak egy utazás, egy hétvégi kirándulás alkalmával: nagyobb méretű és tömegű, mint egy személyautó, így alapvetően nagyobb biztonságot is jelent.
 • Pontosságot ad, sofőrrel is rendelhető, amennyiben repülőtéri transzferről van szó, vagy céges rendezvényre, időpontra kell odaérni.
 • Megbízhatóságot a magas fokú műszaki szervizeltségnek köszönhetően.
 • Költséghatékonyságot, ha többen, akár két három család együtt utazik, sokat lehet spórolni a benzinköltségen, parkoláson stb. a többautós változathoz képest.
 • Alkalomhoz illő megjelenést ad esküvők, születésnapok alkalmával, például a násznép szállításakor; erre az alkalomra opcionálisan, feldíszített járműveket is lehet kölcsönözni.
 • Nagy csomagteret téli kirándulások, sítúrák alkalmával. Opcionálisan választható dupla klímával és hegymenet asszisztenssel.
 • Kényelmes és gazdaságos utazást és hazaérkezést csapatépítő tréningek, céges buli esetén. Az év végéhez közeledve nagy érdeklődésre tart számot cégek, munkahelyi közösségek körében, hiszen nemcsak felszabadultan vehetnek részt az eseményen, hanem egy ún. Manager-csomag keretében erre szakosodott cégek meg is szervezik az időpontokat, a szállást, és igény szerint a programokat is.

Milyen opciókkal lehet bérelni?

Felszereltség és extrák

A 9 személyes kisbuszok általában különféle alap- és extra felszereltséggel kölcsönözhetők. Alap felszereltség a biztonságos, komfortos utazás, a magas fokú műszaki szervizeltség, az úti célnak megfelelő teljesítményű motor, klíma, állítható ülés, kartámasz.

Kérhető extrák például a sötétített üvegek, dupla klíma, hegymenet asszisztens, nagy csomagtér, sofőrszolgálat, esküvői feldíszítettség vagy az internet (WiFi), illetve a hűtő.

Milyen árban bérelhetők a buszok? Függ-e a gépkocsi típusától?

Kisbusz bérlés: árak

Az ár minden esetben a felszereltségtől függ, valamint a bérlés hosszától, autópálya matricával, sofőrrel, belföldre, vagy külföldre lesz-e az utazás.

A következő nagyságrendi nettó árakkal lehet számolni:

 • Ford Transit: 10000 Ft/nap
 • Renault Trafic: 14990 Ft/nap
 • Toyota Hiace: 9990 Ft/nap
 • Fiat Ducato: 12000 Ft/nap
 • Opel Vivaro, és Vivaro Long vonóhoroggal: 12000 Ft/nap.

Az árak sofőr nélkül, egy napra értendők, a mikrobuszokat általában kölcsönzés előtt ki is lehet próbálni.

A bérlés menet

A mikrobuszok kölcsönzése előtt bizonyos feltételeket megvizsgálnak. Ez a betöltött 21. életév, minimum egy éves jogosítvány és a személy igazolására szolgáló okmányok. Szükség van még egy garanciára a bérlő fizetőképességéről. Ez általában bank- vagy hitelkártya.

Ezután természetesen kiválasztjuk a bérelni kívánt járművet, megállapodunk a kondíciókban, idő-intervallumban, majd jöhet az átadás-átvétel, és az utazás.

Megosztás

Tóth Veronika

Tóth Veronika

Főszerkesztő

Hiszek abban, hogy mindenki képes a környezetét jobbá tenni. Akár egy szép festmény, egy dal vagy egy érdekes, sokakat megérintő olvasmány által.