Költözteté külföldre

Költöztetés külföldre – mit és hogyan?A költözés sosem egyszerű – szokták mondani. Ilyenkor derül ki, hogy sokkal több a cucc, mint ahány dobozunk van… és még lehetne sorolni a hasonló felmerülő gondokat.

Mindezt tetőzi, ha külföldre készülünk.

Mit érdemes tudni? Hogyan készülhetünk fel erre?

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.

Költöztetés – első lépések

A költözés, nem könnyű folyamat, és elég körülményesnek is mondható. Sokan nem is tudják, hogyan kezdjenek neki a költözésnek, ezért érdemes ilyenkor felkeresni egy ezzel foglalkozó céget.

Manapság már nem csak itthon, de akár nemzetközi szinten is vállalnak ezek a cégek költöztetést. Érdemes utána járnunk, hogy kit bízunk meg értékeink szállításával, hisz könnyen előfordulhat, hogy szívünkhöz nőtt tárgyaink, nem éppen abban az állapotban érkeznek meg, ahogyan elindultak. Ezért mindenképp tapasztalt költöztető céget válasszunk.

Tippek a költözéshez

Az egyik fontos dolog a dobozok beszerzése. Ha ezzel megvagyunk érdemes minden értékünket csoportosítanunk. Megkönnyíti a költözést, ha a dobozokra ráírjuk, hogy melyik mit tartalmaz. Vagy éppen melyik szobában töltenek be funkciót, pl.:” nappali, konyha”.

Szekrények esetében, érdemes azokat kipakolnunk, egyfelől, sokkal könnyebb lesz szállítani, másfelől olcsóbb is lesz.

Érdemes figyelnünk a költöztetőkre is, és biztosítanunk neki parkoló - illetve rakodási helyet, mind a két helyszínen. Ezzel is időt, és pénzt spórolhatunk meg.

A legfontosabb dolog pedig, hogy mindenképp figyeljünk oda pl.: mosógép szállításnál, hogy engedjük le a maradék vizet, vagy pl.: szobanövényeinket már ne locsoljuk meg, ha nem akarjuk, hogy cuccaink vizesek legyenek.

Költöztetés árak

Szerencsére a legtöbb tehertaxi nagyon rugalmas a költözetésben. Mondhatni, szinte mindenben tudnak segíteni. A háztartási gépektől kezdve a nehézgépekig, mindent el tudnak szállítani az adott pontig, ahova kérjük.

Egyes honlapokon akár árajánlatot is kérhetünk. Költözető cég függvénye, hogy ki mennyit kér el ezért a munkáért. Akad olcsó, de van, aki megkéri az árát. Általában 2000 -5000 Ft egy óra díja.

Hogyan is zajlik egy költöztetés?

A költöztetés menete azzal indul, hogy kiválasztjuk a számunkra megfelelő szállítót. Ha ezzel megvolnánk, következik a csomagolás, címkézés, ami előzőleg a tippeknél ki lett fejtve, hogy hogyan is érdemes neki kezdeni.

Miután minden biztonságos csomagolást kapott, jöhet a pakolás. Itt is odafigyelünk arra, hogy biztosított legyen a szállító autó számára a parkolóhely, illetve közel legyen. Ha mindent felpakoltak, és rögzítettek, akkor már indulhat is az autó.

Megosztás

Kiss Dóra

Kiss Dóra

Szerkesztő

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindent megéljük, de törekedni kell rá. A negatív élmény is élmény, amiből ihletet meríthetsz.