Karcher puzzi szőnyegtisztitó gép

Tisztaság a lakásban: érdemes-e takarítógépet bérelniFehér por a polcokon, pókhálók a sarkokban, foltok és elszíneződések a kárpitos bútorok felületein – hogy csak néhány tipikus jelet említsünk, hogy bizony ráférne egy takarítás a lakásra.

De mit lehet tenni? Essünk neki kézzel a súrolásnak, vagy béreljünk takarító gépet?

Nézzük mit érdemes tudni ez utóbbiról

Kárpittisztító bérlés: kipróbáltam

Az első találkozásom a szőnyeg- és kárpittisztító gépekkel pár éve történt, amikor új lakásba költöztünk. Dilemmát okozott, hogy a nagymamától örökölt, kézzel szőtt falikárpit velünk tarthat-e?

Marika kolléganőm ekkor a kezembe nyomott egy takarítógépek bérlésével foglalkozó honlap címét azzal, hogy itt a megoldás! Rögtön fel is hívtam a kölcsönző számát, ahol egy hölgy megérdeklődte, milyen feladatra szeretnék tőlük takarító gépet bérelni, majd felvilágosított, hogy a szőnyeg és falikárpit tisztításán kívül még számos dologra lehetőségem van a gépekkel.

Például, az ágybetétet is célszerű időnként tisztítani ipari tisztítógéppel, csakúgy az ülőbútorok kárpitját, valamint az autóét is. Azt is elmondta, hogy a bérelt kárpit és szőnyegtisztító gépeket házhoz szállítják, helyszínen összeszerelik, a takarítás végeztével elszállítják, és ha szeretném, akkor egy szakemberük el is végzi a kívánt szőnyegtisztítást, kárpittisztítást és megoldja, hogy az ágybetét is higiénikus, illatos és atkamentes legyen a költözésre.

Mi kell még, gondoltam, lássuk a medvét!

A takarítógép munka közben

A megbeszélt időpontban megérkezett a kölcsönzőből a tisztítógép, és a takarítani érkező fiatalember gyönyörűre tisztította a nagymama falikárpitját, de előtte megérdeklődte, tudom-e, miből van az anyag, mert másfajta gépi tisztítószert kell használni növényi, állati rostszálat tartalmazó anyagokhoz, és mást, ha szintetikus. Ugyanígy másfajta a tisztítószer, ha a bútorok és az ágybetét kárpitját akarjuk atkátlanítani, ami a porallergia kialakulásának egyik fő oka.

A takarítás előtt nem volt szükség porszívózásra, hiszen a kárpittisztító gépek hatékonysága rendkívül jó. Erről meg is győződhettem: eltűntek a szülinapi torta foltjai, a mélytisztító hatású vizes takarításnak köszönhetően a szőnyegnek visszatértek a gyönyörű színei.

Az erős szívóhatásnak köszönhetően a nedvesség nagy része eltávolodott a tisztított felületből, így a száradás nagyon gyors volt, mindössze pár óra. A takarítás a kárpittisztító géppel gyorsan elkészült, de még mielőtt sor került volna az autónkra is, csengettek.

A szomszéd néni jött, ugyanis van két cicája, és biztosan lehetséges, hogy a kedvenc foteljéből a macskaszőrt ki lehessen végre rendesen pucolni. A fiatalember megnyugtatta, hogy cégüknél erre is van lehetőség, hiszen az ipari szőnyegtisztító géppel ezt is meg lehet oldani, sőt, a háziállatok által behozott kosz miatt kialakult kellemetlen illatok is megszűnnek.

Adott egy telefonszámot, ahol tud takarító gépet kölcsönözni, én pedig megnyugtattam, hogy nem kell vele dolgoznia, sőt, el sem kell mennie érte a kölcsönzőbe, hiszen, amint látja, nálunk sem én kezelem a szőnyegtisztítót.

Aztán persze remekül sikerült a szomszédban is a takarítás, minden szőnyeg, kárpit higiénikusan tiszta lett, köszönhetően a nagyszerű tisztító gépeknek, mindenki nagyon örült, a cicákat kivéve.

Azóta minden tavasszal és ősszel kölcsönzünk takarítógépet, és nagyon sok ismerősünk, szomszédunk elkérte a kölcsönző telefonszámát, mi pedig kívülről fújjuk nekik a menetrendet:

A takarítógép kölcsönzés menete

  • Megbeszélnek egy időpontot, valamint azt, hogy csak a takarítógépet bérli, vagy a géppel dolgozó szakember segítségére is szükség lesz-e.
  • A megbeszélt időpontban házhoz szállítják a szőnyeg- és kárpittisztító berendezést, összeszerelik, elmondják a használati utasítást, illetve, ha úgy kérjük, megkezdik a kárpitok, szőnyegek, bútorok, matracok, vagy autó tisztítását.
  • A takarítás befejeztével összerakják a gépet, fizetünk, és elszállítják.
  • Érdemes a tervezett takarítás időpontja előtt egy héttel jelentkezni akkor, ha nagyobb ünnep előtt szeretne kölcsönözni, hiszen ilyenkor nagyobb az igény is a kárpit és szőnyegtisztító gépek bérlésére.

Megosztás

Kiss Dóra

Kiss Dóra

Szerkesztő

Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindent megéljük, de törekedni kell rá. A negatív élmény is élmény, amiből ihletet meríthetsz.